- Meer dan 100 miljoen Tikkies zijn dit jaar verstuurd.
- Volgens ABN AMRO, de bank achter de app, is in totaal ruim 4,2 miljard euro overgemaakt, zo’n 800 miljoen euro meer dan vorig jaar.
- Ook zakelijk wordt de app meer gebruikt, 70 procent meer dan vorig jaar, inmiddels gebruiken zo’n 200.000 bedrijven de app.
- Lees ook: Betaalapp Google Pay is nu voor iedereen te downloaden
Betaaldienst Tikkie is afgelopen jaar verder gegroeid. Er werden meer dan 100 miljoen Tikkies betaald.
Volgens ABN AMRO, de bank achter de populaire app, ging het bij elkaar opgeteld om een bedrag van ruim 4,2 miljard euro. Dat is ongeveer 800 miljoen euro meer dan in 2020. Toen was ook al sprake van een record.
“Waar Tikkie in de beginjaren gericht was op betalingen tussen consumenten, wordt Tikkie nu ook zakelijk veel gebruikt”, zegt Moreno Kensmil, hoofd marketing voor de app.
Afgelopen jaar groeide het bedrag aan zakelijk betaalde Tikkies met 70 procent naar 400 miljoen euro. Inmiddels gebruiken zo’n 20.000 bedrijven Tikkie.
Toch worden Tikkies nog steeds het meeste verstuurd om eten en boodschappen te verrekenen. Sinds de oprichting van Tikkie, ongeveer 5,5 jaar terug, is er alles bij elkaar al voor ruim 11 miljard euro aan Tikkies betaald.
Maandag 28 juni dag met meeste Tikkies
De dag met de meeste Tikkies was dit jaar maandag 28 juni, met bijna 471.000 stuks. Ook de vrijdag daarvoor was het erg druk. Mogelijk hangt dat samen met versoepelingen van de coronamaatregelen die in dit weekend werden doorgevoerd.
Daarbij speelde het Nederlands elftal op 27 juni een belangrijke voetbalwedstrijd, wat ook de hoeveelheid Tikkies van mensen kan hebben aangejaagd.